perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kaunis mutta kummallinen

En nyt ole ihan varma mitä mieltä olen tästä paletista. Chanelin Ombres Perlées tuli myyntiin merkin kevätkokoelman myötä, mutta onnistuin kehittämään siitä itselleni pakkomielteen jo joulukuussa, kun ensimmäiset arviot ja swatchit ilmestyivät nettiin.Sävyt ovat kaikki aivan mahtavan upeita helmiäisiä ja juuri sellaisia, joita käytän itse jatkuvasti. Ennen ostopäätöstä (jota sitäkin vauhdittivat helmikuun kanta-asiakassetelit) kävin hipelöimässä palettia pariin otteeseen, ja värien koostumuskin vaikutti todella hyvältä: pigmenttiseltä ja kermaisen pehmeältä.Mutta koostumus onkin kummallinen. Tai ainakaan itse en ole aikaisemmin törmännyt vastaavaan. Otan yleensä luomiväriä siveltimeen niin, että harjaan sitä irti napista enkä ainoastaan pyyhkäise. Tässä Chanelin viisikossa tuollainen lähestymistapa ei toimi, sillä värit ovat lähes voidemaisia ja sivellin vain tökkii niihin koloja. En osaa. :( Vaahtomuoviapplikaattorilla ja sormin levitettäessä luomivärit käyttäytyvät kuten pitääkin, mutta en ole vielä keksinyt toimivaa sivellintekniikkaa.Yllä sävyt swatchattuina ilman pohjustusta. Ihania ja kauniita ja kaikkea, mutta käyttö näyttää vaativan vähän harjoitusta. Pysyvät luomella todella hyvin pohjustamattakin, ja hohtava jälki on vaikuttava. Suosittelen kärsivälliselle. :)

Oletko kokeillut näitä? Toimiiko?

Edit 5.3.2011: Chanelin Makeup Confidential -sivulta löytyikin Lisa Eldridgen tekemä kiva video näiden luomivärien ja muiden kevätkokoelman tuotteiden käytöstä. Hyvähyvä.

* * *

I had quite an obsession to get my hands on the Ombres Perlées de Chanel palette from their spring collection. The colours are breathtakingly beautiful and pigmented but I'm having a hard time applying them. Only sponge applicators and fingers seem to work with this palette, I have yet to find a proper brush technique.

8 kommenttia:

 1. Tämä paletti oli kauden ainoa joka säväytti niin paljon että mietin jopa hetken ostamista. Pigmenttiä tuntui olevan todella paljon ja ihmettelin jo swatchatessa miten jälki voikin olla niin pehmeää. Silloin homma meni juuri levitetyn käsivoiteen piikkiin enkä miettinyt asiaa kummemmin.

  Nyt tiedän syynkin napit tuntuivat "jänniltä" ja pinnan sipaiseminen sormella sai aikaan erikoisen jäljen. Luulisi, että tämän tyyppisissä pehmeissä luomiväreissä idea olisi juuri levittää värit sormin tai aplikaattorilla ja vain säivyttää siveltimellä taputellen.

  VastaaPoista
 2. Niin minäkin olen asian ymmärtänyt. Olen vain niin urautunut tietynlaiseen sivellintekniikkaan luomivärin kanssa, että tämän paletin kanssa täytyy vähän orientoitua uudelleen. Mutta eiköhän tämä tästä. :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on kans toi paletti ja petyin tosi pahasti, kun sen käyttö ei todellakaan siveltimillä onnistunut. Paletin applikaattorilla tosiaan onnistui, mutta toisaalta miten levittää ja häivyttää varjostus. Onko laitettava aina vaan yhtä sävyä :( Mulla toi ei edes pysynyt montaa tuntia vaikka pohjustin. Täytyy kokeilla uudestaan. -sh-

  VastaaPoista
 4. Niin täytyy, ei sovi luovuttaa. :) Sävyt ovat kuitenkin niin kauniita. Lisäsin juuri tuohon loppuun videolinkin, joka kannattaa käydä katsomassa, sain ainakin itse heti inspiraatiota uuteen yritykseen.

  VastaaPoista
 5. Hieno tutorial ja kaunis meikki :) Itse tosin olen entistä varmempi siitä että paletin sävyt eivät ole minua varten.

  Ensinäkin ne ovat aika viileitä ja olen kuluttanut omaisuuksia ostamalla itselle sopimattomia sävyjä ihan vain sen vuoksi että ne ovat kauniita. Myöskään creamy-koostumus ei vain ole minua varten.

  VastaaPoista
 6. Sitten sinun ei kannata tuota hankkia, on melko kallis "ihan kivaksi" paletiksi. Itse pidän sävyistä _todella_ paljon, joten aion saada tämän toimimaan. Eihän vika toki paletissa ole vaan meikkaajassa, mutta eiköhän tämä tästä kun malttaa harjoitella. :)

  VastaaPoista
 7. Mä sain ton paletin eilen toimiin ton videon avulla. Kiitos tuhannesti siitä siis. Ensin UDPP ja MAC Fresco rose paint pot, ei sy-voidetta. Laitoin pohjustuksen jälkeen harmaata rajauskynää (MUS Dusty smoke) ja taputtelin applikaattorilla melkein koko liikkuvalle luomelle l´violettia, jonka yläpuolelle vaaleanpunaista. Tuli ihan hauska meikki, kun nuo sävyt ovay vähän moniulotteisempia kuin yksiväriset luomivärit. Lilan ja v.pun. rajasta tosin tuli oudosti tosi vaalea ja näytti kuin siinä olisi ollut sitä kultaista sävyä. Saatan tänään kokeilla noilla tummemmilla sävyillä samaa sisäkajalin kera. Josko osais/ viittis irtoripsetkin laittaa niin vois olla hyvä iltamenoihin. Joka tapauksessa meikki pysyi aika pitkään. Rullautui kyllä iltaa kohden, kun meikkasin jo aamusella eli megapitkän päivän paletti tuo ei edelleenkään ole, mutta onneksi toimi paint potin kanssa :) Varmaan goshin kyniäkin kannattaa kokeilla. -sh-

  VastaaPoista
 8. Kiva että sait toimimaan! Pitää kokeilla itsekin uudestaan, en ole vielä(kään) oikein ehtinyt tutustua kunnolla tuon paletin kanssa.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>