lauantai 5. maaliskuuta 2011

Beautiful Eyes

Rae Morrisin kirjoista innostuneena tilasin kahden jo omistamani jatkoksi hänen kirjoittamansa silmämeikkioppaan. Tämäkin kirja on täynnä inspiroivia tutorialeja ja hienoja valokuvia, mutta valitettavasti sisällöltään yksi yhteen syksyllä hankkimani Makeup - The Ultimate Guide -kirjan silmämeikkiosion kanssa eli itselleni tarpeeton.

Jos kaipaat vinkkejä ja ideoita piristämään meikkausrutiinejasi, kerro tämän tekstin kommenttiosastolla paras tietämäsi silmämeikkivinkki. Arvon kirjani kaikkien osallistuneiden kesken kahden viikon kuluttua 19.3. Ellet entuudestaan omista Morrisin Ultimate Guidea, suosittelen tätä kirjaa mitä lämpimimmin, se on sisällöltään silkkaa mahtavuutta.

32 kommenttia:

 1. Hmm,vinkkejä on monia mutta yksi todella helppo ja katsetta kirkastava/kaunistava keino on vaalea kajal esim Lumene Natural Code 12 Peach silmän sisä V:ssä. Huomattava vaikutus lopputulokseen =)

  Oon kuolaillut kaikkia ihania meikkiopuksia mutta opiskelut ei anna oikein aikaa perehtyä muuhun kuin oppimateriaaliin tällähetkellä..

  VastaaPoista
 2. Ei ole välttämättä vinkki, mutta Fyrinnaen Pixie Epoxy on mullistanut kimaltavien/glitteristen luomivärien käytön (ainakin mulla)! Ei tartte pelätä, että glitterit on poskilla kun sitä käyttää. Aivan uskomattoman loistava tuote, eikä hintakaan paljoa kirpaise. :)

  VastaaPoista
 3. ^Pixie Epoxy on kyllä parasta!

  Omalla kohdallani niinkin simppeli juttu kuin silmien sisärajaus on mullistanut silmämeikin :D Isot silmät näyttää helposti tosi meikatuilta ulkorajauksen kanssa, mutta etenkin värikkäät meikit kaipaa usein jotain rajausta. Sisärajaus näissä tapauksissa täydellinen ratkaisu.

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti niinkin tavallinen asia, kuin silmäluomen sävyä tasoittavan primerin käyttö. Saa niin paljon paremmin värisävyt esiin, ja meikki näyttää siistimmältä, kun verisuonet eivät kuulla läpi. Ja tietysti näin luomiväri myös pysyy paikallaan koko päivän.

  VastaaPoista
 5. UDPP on oikeasti ihan maineensa veroinen. Mutta itselläni se toimii vain kun laiton jälkeen annan sen kuivua silmät kiinni minuutin verran ja lisään luomiväriä vasta sitten. Mikäli teen silmämeikin heti laiton jälkeen, on luomivärit kasassa luomivaossa jo parin tunnin kuluttua.

  Turha vinkki ehkä joillekin ja toisille jopa itsestään selvää, mutta itselläni tuo on mullistanut silmämeikkini pysyvyyden.:D

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti kunnollinen ja huolellinen pohjustus. :)

  VastaaPoista
 7. Hmmmm... ainakin hauskin (ja toimivakin!) vinkki on laittaa teippiä ennen silmämeikin tekoa silmän ulkoreunasta kohti kulmakarvan loppua - ja lopuksi poistaa teippi niin tuleepahan särmä ja siisti raja :) Tällä saa aika kissamaiset silmät!

  VastaaPoista
 8. Kunnon rajausten piirtäminen (silmäluomea topsilla painamalla ja teippiä käyttämällä ulkonurkassa, että 'siivistä' tulee terävät ja ne on melko samassa kulmassa.)

  VastaaPoista
 9. Pohjustus! Siis en tajua, miten vuosia käytin luomiväriä pohjustamatta sitä. Siis laitoin ihan useempaa väriä, häivytykset ja kaikki, eikä meikki ikinä ollut koko päivää silmissä. Aika turhauttavaa :(

  VastaaPoista
 10. Tässä on jo mainittu monta hyvää, esim. tuo valkoinen kajal, mutta sen lisäksi mun meikkailuja on helpottanut huomattavasti värillinen kulmakarvageeli. Mulla on värittömät kulmakarvat ja vaikeuksia saada kulmakarvoista symmetriset ja muutenkin hyvännäköiset. Laitan ensin värillistä kulmakarvageeliä ja täydentelen sitten kynällä tai luomivärillä.

  VastaaPoista
 11. Olen kokenut Goshin puikkoluomivärit loistaviksi pohjustajiksi. Toimivat hyvin jauhemaisten luomivärien kanssa, sillä pinta jää hieman tahmeaksi. Myös heikkopigmenttisistä luomiväreistä tulee Goshin pohjustajan kanssa ihan käyttökelpoisia. Vaalea sävy sopii myös korostukseski esimerkiksi kulmaluulle. Puikkoluomivärien sävyvälikoima on hyvä, eikä hintaakaan ole kuin vajaa kymppi. Ehdottomasti kannattava ostos etenkin, jos ei ole mahdollisuutta tilailla kulttituotteita ulkomailta.

  VastaaPoista
 12. UDPP oli mullekin suuri oivallus - ja nykyään uimahallissa pyörittelen kaverille silmiä, kun joku täti viereisessä kopissa sanoo, että turha tässä on meikata, kun iltapäivällä kaikki on kuitenkin karissut.

  Irtoripset tuovat juhlameikkiin ihan mielettömästi lisää ilmettä. Ilman niitä lopputulos on jotenkin arkisen lässy - ainakin mulla, jolla ei ole tuuheita räpsyttimiä suotu.

  VastaaPoista
 13. EN tiiä niin onko tämä kunnon vinkki, mutta itse käytän dermosilin aurinkorasvaa pohjavoiteena ennen meikkiä, koska se on kohtuu täyteläinen voide ja meikistä tulee tasainen!

  VastaaPoista
 14. Paras silmämeikkivinkki:
  Unohda (lähes) kaikki oppimasi "säännöt".
  Jos joku sanoo, ettei väri X sovi silmien väriin Y, sano että pyhpöh, mene kotiin ja kokeile sopiiko.
  Meikki ei ole vakava asia, eikä kaikkea tarvise ottaa ja noudattaa orjallisesti.
  Mä suosittelen kaikkia hankkimaan vaikka jonkun sikahalvan VÄRIKKÄÄN paletin, ja kokeilemaan vaikka sitten vaan kotosalla niitä erilaisia värejä.

  VastaaPoista
 15. Pohjustus on jo useammassa kommentissa mainittukin. Toinen käänteen tekevä oivallus ainakin mulle oli rajaus :) Saatoin tehdä useamman sävyn silmämeikin ilman pohjustusta ja rajausta. Silmämeikin kerto oli n. 4 tuntia ennen kuin se rullautui luomivakoon.

  Pohjustuksen ja rajauksen kanssa silmämeikki kestää nyt kevyesti 10 h eli poikkeuksetta aina sen tarvittavan ajan. Sensain musta liquid-liner on sijoitus joka ei heräteostos-leimastaan huolimatta ole koskaan kaduttanut.

  VastaaPoista
 16. Tosi vaikea keksiä keksiä jotain hyvää vinkkiä, jota lukijasi eivät jo etukäteen tietäisi. Laitetaan nyt kuitenkin jotain, kun haluan sen kirjan ;D Mä käytän aika usein sinistä ripsiväriä piristämään meikkiä. Sopii esim. jopa ruskeiden kanssa jos haluaa vähän sähäkkyyttää perusmeikkiin. Sinistä ripsaria ei välttämättä heti edes huomaa, mutta meikki ei kuitenkaan näytä tylsältä. Max Factorin FLE ja Diorin Iconic sinisenä eivät ole mitään kasarivärejä.

  Paras ja pysyvin rajaus on Macin fluidline, joka ei kovin äkkiä myöskään kuivu purkkiinsa.

  Jos tekee silmämeikin johon tulee muutakin kuin rajaus ja ripsiväri, on pohjameikki tärkeä. Varsinkin värikäs luomiväri kaipaa tasaista huoliteltua ihoa seurakseen. Monesti myös huolellisesti meikatut kulmat piristävät meikkiä ja ilmettä. Kun muu meikki on kohdillaan, on hyvä lisätä vielä huuliin edes kiiltoa tai nudepunaa jos ei huulimeikistä muuten välitä. Meikki on tasapainoisempi, kun huuletkin ovat ainakin kevyesti meikatut. -sh-

  VastaaPoista
 17. Itselle paras ja pikaisin silmämeikki tulee ihan niinkin yksinkertaisesti kun jos on kiire niin laittaa sisäkajaliksi Isadoran blondea, sipaisee hiaman luomiväriä ja laittaa ripsivärin, aikaa menee pari minuuttia, eihän tuossa mitään uutta ole, mutta kun en ole mikään meikkaaja, niin tuo on vaan minun tapani :)

  VastaaPoista
 18. Monesti esiin tulleen pohjustuksen tärkeyden lisäksi paras kuulemani vinkki on ehdottomasti se, että kannattaa unohtaa kaikki tylsät rajoitukset ja kokeilla vaikka jotain ihan hölmön näköistäkin meikkiä kotosalla kerran kuussa. Kun testailee, menee välillä metsään mutta ihan taatusti tulee uusia oivalluksiakin ja hiljalleen rikkoo omia meikkausrutiinejaan. Vaikkei kukaan huomaisi sen hiljaisimman työkaverin vaihtaneen erilaiseen ruskean sävyyn silmämeikissään, se työkaveri itse varmasti tietää näin tehneensä ja voi ainakin itse iloita pienestäkin muutoksesta meikissään, eli luvassa on hyvä päivä hänelle!

  Hieman huonosti selitetty, mutta kaipa tuosta pointti tuli selville :D

  VastaaPoista
 19. MAC Vanilla luomiväri. Se on niin monipuolinen :) Sehän on ihan tavallinen vaalea luomiväri, juuri suomalaiselle talvi-iholle sopiva. Tämä luomiväri on omiaan koko luomen sävynä, se on neutraali sävyltään ja ei ole väriä minkä kanssa se ei toimisi yhdessä. Erinomainen matkakaverikin siis! Käytän sitä siis koko luomella mutta myös kulmaluulla. Sävy ei ole hohtava, mutta tätä en nykyään haekaan sillä mielestäni tämä kuulto/hehkuinnostus meikkimaailmassa alkaa olla tosi kulutettu juttu. Kokeilkaapa itse levittää ei-hohtavaa vaaleaa sävyä kulmaluulle, näyttää meinaan tosi hyvältä ja paljon luonnollisemmalta (jos sitä siis hakee) varsinkin jos muukaan silmämeikki ei ole hohtava. Ei sovi toki unohtaa MACin Vanilla pigmenttiäkään, tämä on toinen must have sitten taas niille päiville kuin kuultoa haluaa. Tämä kelpaa sekä silmämeikkiiin, poskipäille tai vaikkapa huulikiiltoon sekoitettuna.

  Parasta mitä kosmetiikkamaailma on keksinyt, on kuitenkin ripsipidennykset. En enää pystyisi elää ilman pidennyksiä, niin paljon ne helpottavat elämää ja tekevät minusta mielestäni kauniimman. Miten paljon ripset kehystävätkään kasvoja, se on niin uskomatonta. :)

  VastaaPoista
 20. Todella hyvä vinkki aralle huulimeikkaajalle on varovainen aloitus: sipaise punaista huulipunaa ihan vähän vaan huulille, ilman rajausta. Vähän huulikiillon tyyliin, ei niin huolitellusti. Huulet ovat hieman paremmat, mutta eivät kuitenkaan liian meikatun oloiset ja huulimeikki helposti korjailtavissa :)

  - Elisa

  VastaaPoista
 21. Täällä onkin sanottu jo paljon kaikkea, mutta tästä vasta vähän aika sitten youtubesta oppimastani kikasta ei kukaan ole vielä vihjaissut. Eli, kun joskus tulee päiviä jolloin haluaa meikittömän ja neutraalin meikin ilman rajauksia, tai meikin pääosassa ovat huulet, kannattaa silmät rajata kuitenkin ns. tightliningilla (ei mitään hajua mikä se on suomeksi..:D). Tämä tarkoittaa sitä että silmien sisärajaus sijoitetaankin yläpuolelle ripsien alle. Tähän kannattaa käyttää mahdollisimman pehmeää kynää että se pysyisi hyvin ja väristä tulisi intensiivinen. Tightliningin avulla saa katseeseen terää ilman näkyviä rajauksia, ja ripset näyttävät tuuheammilta :)

  VastaaPoista
 22. VÄRIT! Uskalla kokeilla uusia värejä ja yhdistellä niitä ennakkoluulottomasti. Kaikkien muiden loistavien vinkkien endoton ykkönen! Ruskean sävyistä olen siirtynyt herkullisiin oranssiin, vihreää, lilaan, pinkkiin ja kaikkiin niiden sävyihin ja yhdistelmiin.

  VastaaPoista
 23. Minä käytän silmäluomen pohjustajana valokynää ja se toimii erittäin hyvin. Kaksi tuotetta samassa kynässä ;)

  VastaaPoista
 24. Silmä näyttää heti paljon heränneemmältä ja pirteämmältä kun laittaa vaaleaa helmiästä silmän sisänurkkaan ja valkoista/ihonväristä kynää sisäluomelle :)
  UDPP on kans kaiken hehkutuksen arvoinen, ennen sitä en pystyny käyttää luomivärejä ollenkaan koska oli niin rasvoittuvat luomet. Nyt on melkein aina luomiväriä :)

  VastaaPoista
 25. Minun parasmeikkivinkkini on huolitellut kulmat! Ne ovat kaiken a ja o, ja Nekulla ne ovatkin täydelliset sekä malliesimerkki! Paraskaan silmämeikki ei näytä hyvältä, jos kulmat ovat harottava risukasa.

  Kivaa kevättä kaikille ja arpaonnea! :)

  VastaaPoista
 26. Itse käytän ripsivärin alla nykyään pohjustusmascaraa, antaa tuuheutta ja "lukitsee" ripsien taivutuksen, suosittelen! Itsellä käytössä essencen pohjustustuote. -hanna-

  VastaaPoista
 27. Helppo arkimeikki: Levitä luomelle esim. helmiäisruskeaa ja tee ylärajaus tummansinisellä tai turkoosilla. Toimii hyvin ainakin ruskeille ja sinisille silmille.

  VastaaPoista
 28. Jestas sentään, en huomannutkaan että kyse oli nimenomaan SILMÄmeikkivinkeistä! No mutta, tässä vinkki miten käyttää huulipunaa silmämeikissä:
  Nudenvärinen (tai muu vaalea) huulipuna korostussävyksi taputeltuna tuo hohtoa arkimeikin ilmeeseen. Itselle tämä on varsinkin matkoilla todellinen pelastaja, kun pitää äkkiä saada freesi meikki aikaiseksi eikä mukaan ole sattunut just sitä suosikkihighlighterluomiväriä (sanahirviö!).

  - Elisa

  VastaaPoista
 29. Banaanivarjostus isosilmäisille on kyllä niin edukseen. Kajalin käyttö taas sopii silmälle kuin silmälle.

  VastaaPoista
 30. Kohtalaisen simppeli keino pysyvän silmämeikin luomiseen on käyttää MUSin Cover All Mixin vaaleinta sävyä luomilla pohjustuksena. Pysyy helposti sen 10h siistinä. Lisäplussaa siitä, että muuten trion kyseinen sävy jäisi lähes käyttämättä, joten tällä tavoin se ei joudu ihan haaskuuseen. Baari-iltaan varautuessa suosin kuitenkin vielä järeämpiä keinoja eli Goshin vedenkestäviä puikkoja(?), erityiskunniamaininta sävylle Love that champagne, joka on ihanan kultainen shamppanjan sävy. Ja ylipäänsä kaikki luomivärit näyttävät paremmilta paineltuna kuin siveltynä.

  VastaaPoista
 31. Minulla ei juuri mitään vinkkejä ole tarjota, mutta tosiaan hyvä pohjustus ja kunnon rajaus tekee ihmeitä!

  VastaaPoista
 32. minunkin tärkein vinkkini on että kauniit huolitellut KULMAT kehystävät koko kasvot ja ovat olennainen osa silmämeikkiä!
  toinen pikkuvinkki on ripsientaivuttajien lämppääminen föönillä niin saa pysyvät ja hyvät taivutukset : )

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>