maanantai 21. maaliskuuta 2011

Lohikäärmeistä ja sampoosta

Kävin syksyllä Davinesin tilaisuudessa maahantuoja IdHairin tiloissa Helsingissä, mutta en oikein osannut päättää, mitä kirjoittaisin. Vai kirjoittaisinko ollenkaan. Periaatteessa pidän Davinesin ideologiasta ja tuotteista kovasti. Italialainen perheyritys valmistaa hiustenhoitotuotteita ympäristöystävällisesti ja eläinkokeettomasti, pakkaa ne kierrätettäviin pakkauksiin ja kantaa vastuuta hiilidioksidipäästöistään. Pakkausten ulkonäkö on yksinkertaisuudessaan todella kaunis ja erilaisia tuotteita vaikuttaa löytyvän joka lähtöön.

Syy, miksi ajattelin jättää kirjoittamatta, oli niinkin yksinkertainen, etten loppujen lopuksi saanut tilaisuudesta juuri mitään irti. En ollut aikaisemmin päässyt tutustumaan Davinesiin ja odotin, että olisin kuullut merkin tuotteista enemmän. Sen sijaan sain katsoa tunnin verran kauniin musiikin säestämiä fiilistelyvideoita, joiden kuvakollaaseissa puhuttiin lohikäärmeistä ja katsottiin hidastettuna putoavia sadepisaroita. Ei oikein uponnut. Mukana tilaisuudessa oli Davinesin hollantilainen pääkouluttaja (jonka muuten erotti maakouluttajasta erivärisen kabbala-henkisen rannekkeen perusteella), joka vähän kärjistäen vaikutti enemmän hengelliseltä opettajalta kuin kampaamoalan moniosaajalta.Kummallisesta ensivaikutelmasta huolimatta olen kuitenkin pitänyt näytteeksi saamistani tuotteista. Hiustuotteiden lisäksi Davinesilla on pieni valikoima ihonhoitojuttuja, joista sain kokeiltavaksi spa-henkiset Hammam-käsivoiteen ja -kuorinnan. Tuotteiden maanläheinen, mutta raikas tuoksu tulee pippurista sekä bergamotista ja on erittäin miellyttävä. Voisin kuvitella, että nämä ovat mieleesi, jos pidät esimerkiksi Lushin "vihreämmistä" ja yrttisemmistä tuoksuista. Kuorintavoide on täynnä pientä "hiekkaa", joka kuorii yllättävän tehokkaasti, mutta samalla hellävaraisesti. Tämän tuotteen suhteen olin oikeasti positiivisesti yllättynyt, käsistäni tuli superpehmeät ja sileät. Käsivoide tuntui ravitsevalta, vaikkei ollutkaan samanlaista jankkia kuin talvisin suosimani Body Shopin hamppurasva. Tuoksun ja kuorinnan tehokkuuden ansiosta voin suositella tätä settiä kaikille kotikylpylässään itseään hemmotteleville.Käsienhoito-duon lisäksi sain myös pienen pienet purnukat Essential Haircare -sarjan Love-sampoota ja -hoitoainetta. Toistaiseksi Davines ei valmista tuuheuttavia tai varsinaisesti ohuille hiuksille tarkoitettuja sampoita tai hoitoaineita, joten minulle valittiin tämä karheille ja kuiville hiuksille tarkoitettu parivaljakko. Koska hiukseni ovat ohuet, minulla ei oikeastaan ole mitään sitä vastaan, että ne ovat myös karheat ja kuivat - eivätpähän mene jatkuvasti aivan päätä myöten. Olen kuitenkin pitänyt nämä matkakokoiset purkit treenikassissani ja pessyt niillä hiuksiani jumpan jälkeen.

Pidän näidenkin tuotteiden tuoksusta, joka on virkistävän raikas poikkeus karkintuoksuisten sampoideni joukossa. Sampoo pesee hyvin ja sen koostumus on maitomaisen pehmeä. Mitenkään valtavan erikoiselta pesutulos ei tunnu, mutta toisaalta en mitään maata mullistavaa odottanutkaan. Hoitoaine oli näistä kahdesta suosikkini, se on ihanan paksua! Ja tekee hiuksista lupaustensa mukaan silkkisen sileät, vaikka en yleensä pidä hoitoainetta hiuksissani muutamaa minuuttia kauemmin. Tuote ei tosin luonnonmukaisista lähtökohdistaan huolimatta ole silikoniton, mikä selittää tehokkaasti silottavan vaikutuksen.

Kaiken kaikkiaan kokemukseni tuotteista ovat positiivisia ja tutustuisin mielelläni Davinesin tuotteisiin enemmänkin, jos kylkiäisinä ei tarvitsisi kuunnella new age -höpötystä. :) Oulussa tuotteita myyvät esimerkiksi SoulWoman ja Goalas, muita jälleenmyyjiä voi etsiä merkin kotisivujen kampaamohaulla.

Oletko testannut Davinesia? Suosikkeja?

* * *
I had some products to test from the Italian based hair care company Davines. The shampoo and conditioner were very nice but not exactly for my hair type. The hand scrub and cream set I really liked, though. The scents in all their products are earthy and herbal yet fresh, and a nice exception to all the candy-scented products I already have in my bathroom.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta sarjalta ja arviosi ovat oikein oivia. Tuo aiemman postauksen kirsikkapuu-maskeeraus/meikki on ihan loistava, paras tuohon kilpailuun osallistuineista mielestäni.

    Itse(kään) en ole oikein tykästynyt siihen, että joidenkin kosmetiikkamerkkien mainonnassa käytetään tai niiden takaa löytyy joku hengellinen ideologia. Tai yleensäkään sen ihmeempää ideologiaa, kuin vaikkapa "Koska olet sen arvoinen"-hömppää pahempaa hömppää.

    Kosmetiikka kosmetiikkana, hengellisyyttä sun muuta ei pitäisi mielestäni siinä kyljessä "tyrkyttää" tai mainostaa sen avulla.

    VastaaPoista
  2. Kaikenlaiset mainoslauseet ja kikkailut ovat nykyään kääntäneet minut vain markkinoitavaa tuotetta vastaan. Tuntuu siltä, että jännittäviä mielikuvia keksitään, kun faktat eivät riitä tekemään tuotteesta tarpeeksi houkuttelevaa. Tulee väkisinkin sellainen olo, että nyt minua vedätetään tai että "noilla on varmasti jotain salattavaa".

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>