tiistai 29. maaliskuuta 2011

Joko on kevät?

Kaikkea se aurinko ajaa ihmisen tekemään. Esiinnyin viime viikolla ensimmäistä kertaa julkisesti turkoosissa silmämeikissä. Aamupäivällä olo oli yllättävän reipas ja raikas, mutta iltaa kohti alkoi ahdistaa ja halusin vain pestä meikit äkkiä pois. No, kaikkeen varmaan tottuu (paitsi jääpuikkoon siellä jossain, mutta se on niin huono vitsi että ihan hävettää).Kaikki sai alkunsa, kun päätin pitkästä aikaa meikata Coastal Scentsin 88 Ultra Shimmer -paletilla. Löysin maailman kauneimman kullanhohtoisen vihreänturkoosin, joka ei kuvassa näytä puoleksikaan niin ihanalta kuin se on. Sillä sitten mentiin, vähän vaaleaa helmiäistä silmän sisänurkassa ja kajalia katsetta kirkastamassa. Turkoosi kun korostaa kovasti punaisuutta niin kasvoilla kuin silmissäkin.Poskipunana oli Everyday Mineralsin persikkainen Summer Stroll, jonka sain palkinnoksi arvonnasta reipas vuosi sitten, huulimeikkinä Naturan Coden Smile Booster -huulipuna sävyssä Cristal Peach.

Kirkkaat värit ja aurinko tuntuvat kuuluvan yhteen, mutta en ilmeisesti edelleenkään ole henkisesti valmis turkoosille. Onko muilla samanlaisia vaikeita värejä?

* * *

The sun does strange things to people in these latitudes. Last week I went for a lovely greenish-goldish turquoise, which seemed like a good idea in the morning. During the day I started to feel a bit too uncomfortable and wanted to wash away the ridiculously bright colour. I wonder if I'll get used to it by summer?

21 kommenttia:

  1. Aivan ihana toi turkoosi! Todella raikas.

    Sinisen ja violetin sävyt on ongelmia mullekin.. Yleensä saan niillä silmäni näyttämään lähinnä itkuisilta ja turvonneilta. Pinkkiin taittuva violetti on sitten taas ok, ja turkoosiin aion ehdottomasti opettautua vielä jossain vaiheessa, kunhan löydän sen täydellisen sävyn :)

    VastaaPoista
  2. Tuohan käy loistavasti tummiin piirteisiin. =) Muut eivät näe sitä ulos hyppäävänä räväkkänä sävynä, niinkuin itse.

    Minulle nuo ns. pelottavat värit ovat lähes kaikki värit ruskean eri sävyjä, valkoista ja mustaa lukuunottamatta. ;)

    VastaaPoista
  3. Mä pidän itselläni turkoosista vaatteissa sekä meikissä, lilat on myös lähellä sydäntä. Ite pelkään enemmänkin punasia(vaaleenpunaset menee, varsinkin lilaan taittavat) ja vihreää ja oranssia vierastan muutenkin. Vihreää en ole turkoosia lukuunottamatta edes koskaan kokeillut itselläni.
    Olen ympäri vuoden kalpea kuin valkoinen lakana ja sinisilmäinen blondi.

    VastaaPoista
  4. Wouah, hieno meikki ja sopii sulle hyvin :)

    VastaaPoista
  5. Mulla taas pelkovärinä on vaaleanpunainen... Enkä edes tiedä miksi! Hirveästi houkuttaa aina meikkailla jollain ihanalla helmiäisvaaleanpunaisella, mutta kuinka mun silmät aina näyttääkin joko a) itkeneiltä tai b) Tuksun silmiltä. Mitä teen väärin?!

    Turkoosi taas on aivan ihana varsinkin tummanruskean kanssa :) Me likes!

    - Elisa

    VastaaPoista
  6. Ihana meikki! Itsekin kuljin viimeksi eilen kirkkaassa turkoosissa/sinisessä meikissä, vaikka alkoi ahdistaa heti muutaman tunnin jälkeen...Tämän päivän meikki meni kuitenkin neutraalilla kulta+kupari+tummanruskea- linjalla kirkkaiden värien vastapainoksi ;)

    VastaaPoista
  7. Turkoosi ja sininen ovat minullekin vaikeita. Tuntuu että niiden kanssa pitäisi olla täydellinen iho ja että muuten epätasaisuus korostuu (varsinkin kun ihoni on off-white keltapohjainen ja kylmät värit tekevät minut likaisen meikatun näköiseksi).

    VastaaPoista
  8. bubble, se itkuisuus on ongelmana minullakin. Ja kasvojen punaiset laikut. Meikkipohjan pitäisi kestää koko päivän aivan täydellisenä, että tuntisin oloni kotoisaksi turkooseissa ja sinisissä.

    RagDoll, ei tämä minustakaan pahan näköinen ole. Mutta ei ehkä kaikista imartelevinkaan. Olen siinä uskossa, että lähes kaikkiin väreihin voi totutella, mutta vielä on tekemistä...

    KittyCatCat, vaaleille kirkkaat ja vahvat värit ovatkin yleensä vähän haastavampia. Mutta uskoisin, että ainakin oranssi voisi näyttää tosi kivalta sinisten silmien parina. Itse tykkään oranssista meikissä, mutta en voisi kuvitellakaan vaatteissa tai sisustuksessa.

    Charming Nails, kiitos. :) Kiva kuulla, ettei mennyt ihan metsään, vaikkei mikään itsetunnonkohotusmeikki ollutkaan.

    Elisa, riippuu varmaan paljon vaaleanpunaisen sävystä ja siitä, miten paljon ja missä sitä käyttää. Sopisivatko vaikka persikkaiset vaaleanpunaiset paremmin? Tai jos kokeilisit vaaleanpunaistakin yhdistettynä tummanruskeaan? Tummat rajaukset voivat myös saada meikin toimimaan paremmin, kun vaaleanpunainen ei ole ihan "kiinni" silmässä.

    Mirssiina, minulla tuli myös pari neutraalimpaa päivää heti perään. :)

    Anonyymi, ihan sama juttu minullakin. Jos iho ei ole täydellinen (varsinkin, kun meikkipohja kuluu vähän päivän mittaan), tulee tosi likainen ja tunkkainen fiilis. :(

    VastaaPoista
  9. Mun mielestä ihana meikki ja toi turkoosi sopii niin kauniisti sun silmienväriin. Kyllä itsellenikin on vaikea väri tuo turkoosi, mutta olen kyllä uskaltautunut käyttämään sitä ja vihreitä useasti rajauksissa:)

    VastaaPoista
  10. Voi jumantsukka oot kaunis! :) nätti meikki mun mielestä, turkoosi sopii tummiin piirteisiin hyvin. Itseasiassa mun mielestä kaikki värit käy sulle, vaikka onhan varmaan jokaisella juuri ne ei niin "omanlaiset" sävyt.

    VastaaPoista
  11. shiny, rajauksista onkin helppo aloittaa. Ehkä yritän ensi kerralla siedätyshoitoa niillä. :)

    Emmi, voi että, kiitos. *punastus* Kirkkaista ja "puhtaista" väreistä mulle sopivat monet, mutta murretuista maanläheisistä väreistä harvemmat. Mutta tottumuksestahan sitä meikkaa kuitenkin yleensä vain niillä omilla turvaväreillään.

    VastaaPoista
  12. Lovely make up! blue is looking amazing.

    VastaaPoista
  13. Mun mielestä toi turkoosi ei oo yhtään liian kirkas! ^^ Sopii sulle älyttömän hyvin! Ja muutenkin oot kaunis, mä oon _niiiiiiin_ kateellinen sun silmille! Ja huulille. =)

    ANU / http://anunmeikkiblogi.blogspot.com/

    VastaaPoista
  14. Mun ehdoton pääviholliseni silmämeikkiväreissä on liilat/vaaleat ja keskitummat violetit, ja jaksan ikuisesti hämmästellä sitä, kuinka useimmille (kosmetiikkabloggaajille erityisesti) ne tuntuvat olevan sellaisia iisejä luottovärejä. En ikinä pystyisi käyttämään liilaa luomiväriä, saati useampaa eri violettisävyä samassa meikissä, ja violetit ripsivärit ym. on mulle ehdoton kauhistus. En ole kokeillut itselleni, mutta en koskaan pidä liiloista kenelläkään muulla, tuskinpa sitten itsellänikään.

    Turkoosi sen sijaan on mulle ehkä helpoin "oikea" väri, luottosävyt luomiväreissä kun on hyvin vaaleitten, vaaleanpunertavien helmiäisten ja vaaleitten beigejen kautta kylmiin ruskeisiin, lämpimiin metalleihin ja siitä harmaisiin ja mustiin. En paljoa tältä akselilta liiku. Rajaus- ja ripsiväreinä en oikein osaa kuvitellakaan muuta kuin mustaa, mikä lie pinttymä sekin.

    VastaaPoista
  15. ANU, kiitos, kylläpä tuli kehuja. :)

    Bubbs, violetit ovat tosiaan minullekin sieltä helpoimmasta päästä, etenkin sellaiset punaiseen taittavat. Mutta makuasioitahan nämä usein ovat (siis sen lisäksi, että joillekin vain sopivat jotkut tietyt värit parhaiten). Onneksi kukaan ei pakota pois turvaväreistä, niitä on aina hyvä olla. :) Ja olen täydellisen samaa mieltä mustasta ripsiväristä.

    VastaaPoista
  16. Uu miten mä tänne eksyin :D Kivannäkönen blogi! Ja ihana meikki! Turkoosi on mun ehdoton lemppariväri :)) Näyttää sopivan myös sulle kivasti ;D!!

    http://dashantilife.blogspot.com/

    VastaaPoista
  17. Kiva että eksyit. :) Kiitos kauniista sanoista.

    VastaaPoista
  18. Monesti on tehnyt mieli meikata vain yhdellä intensiivisellä, räiskyvällä sävyllä, mutta pelkään että se yksinään näyttää kummalta ja orvolta. Juuri tältä haluaisin sen näyttävän, upea!

    VastaaPoista
  19. Kiitti, jospa tästä nyt olisi inspiraatioksi sinullekin. :)

    VastaaPoista
  20. Olen ihan heikkona kaikkeen turkoosiin. :) Ihana silmämeikki ja sopii kyllä todella hyvin sun silmien väriin!

    VastaaPoista
  21. Kiitos, ehkä totun siihen joskus vielä itsekin - muut ainakin näyttävät tykkäävän. :)

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>